SEKILAS PANDANG, SECEBIS RASA

"Sebutir zarah tak akan hilang andai amanah yang diberi tersimpul dan terpateri rapi...sebutir zarah akan terus terbang tinggi bersama impian, cita-cita dan cinta"

Friday, August 04, 2006

AKU MENYAMPAH

Hai...lama dah aku tak update blog...hari ni tah kenapa aku rasa nak update ..lagipun aku tgh menyampah kat H ( bukan nama sebenar).....mcm lah ko tu best sangat...grrrrrrrrrr

aku pun nyampah gak kat KGS.....awatlah aku bodoh sangat...kalu tahu, aku tolak jer offer dia....tak hingin aku amik keje H ( bukan nama sebenar) ni.....dah lah tu , blagak....pesan kat kuli bawahan mcm2 kat aku...mcm lah dia tu best sangat nak pesan2 mcm tu kat aku......muka dah lah tak lawa langsung..tah macamana tah laki dia tu tpikat aku tak tahu...agaknya kena mandrem kot...body takde lah lawa....gempal....

aku malas dah keje sini dah....aku memang akan cari keje lain.....kalu boleh seblum bulan 11 ni aku nak blah jer....5 tahun makan ati kat sini..apa barang.....

ok lah....sampai sini jer untuk kali ni....dah lama aku tak puas hati kat H ( bukan nama sebenar ) tu......bye....

Tuesday, June 13, 2006

GILA

Hai..lama dah aku tak tulis blog..bukan apa...aku boring tgk server kat sini...pastu tah apa2 tetiba VC aku hilang ..mungkin kat PC lain boleh tgk tapi kat PC aku tak boleh...giler...bengang aku...tah apa2...buat masa ni aku rehat dulu lah...lagipun ada spy lah kat sini yang bacer blog aku..so aku takleh nak kutuk lebih2....hahaha....
NOTA KAKI : AKU AKAN TUKAR ADDRESS BLOG AKU TAK LAMA LAGI..SENANG SIKIT AKU NAK TULIS TANPA HAD...TAK DE SPY...

Sunday, June 04, 2006

PAGI YANG CERIA

Hello....hari ni aku nak try publish post kat cyber cafe..kalu ok, maknanya server kat sinun tu lah yang ngok ngek..hahhaa...
ok lah.......aku baru lepas balik gym ni pastu terus ke CC ni...hari ni memang aku enjoy betullah sebab banyak gak kuarkan peluh hari ni....isnin dan selasa ni nak g lagi...maklumlah aku kan turut sama 'cuti' hahaha....
ni aku nak citer sikit pasal konser pertama AF4 semalam...apa yang aku boleh katakan, konsert pertama ni langsung tak best....mungkin pemilihan lagu kot...tah apa2....tapi aku suka tgk FAIZAL..suka jer lah tapi tak undi....dia ni aku tgk very humble lah..pastu tak pandai menari..teringat masa MAWI dulu..hehehhe....muka pun boleh tahan..so setakat ni FAIZAL aku beri sokongan moral....LOTTER lak pada aku sesuai jadi pelawak masuk senario ...ala2 YASSIN lah muka dia ni...HAHAHHA...tapi yang paling aku rasa tak best tu tarian lagu tema MENUJU PUNCAK..semuanya hancur menari tak de teamwork....pastu kareograf kali ni langsung tak happening lah....takde lompat2...banyak gunakan pergerakan tangan..ni mesti kes sebab ada SALIMA lah ni...adeh....tah apa2...ni lah kereograf paling buruk yang pernah aku tgk sepanjang musim AF......masing2 tak bersedia nak menari dengan baik....kucar kacir lah gak aku tgk....dah lah show hambar, pastu tarian lagu tema lak camtu..lagi lah aku boring....apa pun aku senyum puas semalam sebab si NORA kuar..sebabnya dia ni suka enterframe kat kamera..hahaha...tu lah aku dah kata, AF ni diorang tgk semua kriteria..saper yang gedik, cepatlah ko kuar walau sore tu sesedap mariah kari ker...apa ker.....hahahah...aku sikit pun tak sedih kali ni....tapi aku kesian tgk KAREN beriya-iya nangis tu mcm kawan tu dah meninggal...sabo jer lah...tapi pakaian KAREN ni seksi lah...tapi peduli lah kan sebab dia ni agama apa....si VELVET lak langsung aku tak paham apa yang dia ckp kat mak dia kat tepon tu...yang aku tahu jerit2 pastu tah hapa dia ckp ...aku rasa AF kali ni kena letak subtittle baru orang luar boleh faham hahahha....
ok lah ..setakat ni untuk kali ni..yang lain2 pelajar aku malas komen sebab takde mood....ok..sampai sini untuk kali ni ok....
NOTA KAKI : AKU HARAP MINGGU DEPAN SI MASHIMARU KUAR...

Friday, June 02, 2006

AKU FED UP

Aku cukup bengang tul lah...penat2 aku buat blog ni tetiba server kat sini mcm $!#$%^&*...adeh....mende ni ...bersengkang mata aku ..ingat senang ker ...tapi aku try blogdrive ok lak laju jer buat post panjang2 kat situ...tapi kat sini ( blogspot) punyer lah lembap ...kang ada aku buat sambungan lagu "BANGAU OH BANGAU 2" kang...ikutkan mesti sama jer lajunya...naper tah ni...
Semalam aku tgk diari AF4...boringnya....balik2 fokus muka sama...VELVET, SALIMA,RICH...pastu yang aku tak tahan tu budak MASHIMARU tu suka tido jer...rugi tul lah saper yang sms budak tu...tgk cam tak serius...pastu bebudak laki masing2 tak berapa hafal lirik lagi...sekali lagi DR.FAZLEY enterframe..bleh dikatakan tiap2 hari ada jer muka dia....takde pulak bukak AFUNDI FAZLEY...kalu ada mau paling tinggi undian kalah student AF.
Ok lah...ni kalu susah jugak nak post ni..memang ..memaaaaangggg...hahahhhaha....( kutuk dalam hati jer)....
NOTA KAKI : HARI INI DALAM SEJARAH...SEMALAM AKU TGK FORUM PERDANA EHWAL ISLAM..

Thursday, June 01, 2006

SERVER OH SERVER

Lagu ni aku tujukan buat orang IT ..nyanyi ikut irama lagu kanak-kanak "BANGAU OH BANGAU"
Server oh server ..kenapa engkau lembap
mcmane aku tak lembap..pegawai IT tak buat keje
Pegawai oh pegawai...kenapa engkau tak buat keje
macamane aku nak buat.. aku sibuk dengan revamp
Revamp oh revamp..kenapa isu ko baru muncul
macamane aku tak muncul..sistem SIKAP masih guna DOS
DOS oh DOS...kenapa ko masih orang guna
macamana orang masih guna aku..sebab orang IT semuanya bengap2
Sekian...
NOTA KAKI :AKU KESIAN DENGAN ORANG IT YANG MASIH KOLOT..ISH..ISH..

Wednesday, May 31, 2006

JOYAH MISTERI

Hello....ari ni aku nak tinggalkan korang dengan satu soalan..siapakah Joyah?adakah ianya BIGFOOT ?atau spesis serangga? Joyah..sila dedahkan diri anda....kalau kak sue, katakan kak sue..kalu bunian, katakan bunian...tidak hamba ternanti-nanti...
NOTA KAKI : SELALUNYA ORANG BERNAMA JOYAH MULUT TEMPAYAN :)

Tuesday, May 30, 2006

AKU KESEORANGAN

Hahaha...tajuk mcm gempak...bukan bkaitan cinta ke apa..tapi ari ni kawan aku g tugas parlimen pulak dah...tapi bengong tul si ravi....ada ke g tanyer soalan..cuti ker? helo!!!giler ke hapa cuti -cuti malaysia kat dewan negara....so, aku sorang2 jer lah kat opis ni beli makanan....tapi ok gak sorang2...aku dah biasa..senang pilih lauk... ceh..selama ni mcm lah aku pilih lauk kawan aku tu kacau...hahahhahaha...aku tak sangka kawan aku yang status tetap, kak sue bacer aku punyer blog ni...jgn memain kawan aku tu pangkat dah besar tu...hahhahahah...kak sue..kalu boring2 bukaklah blog saya lagi pastu dengar lah lagu IL DIVO ni....sambil nyanyi2...sampai lidah tergeliat ..maklumlah lagu spain..hehhehe...ok..hari ni takat ni dulu..takleh panjang sangat sebab server kat sini lembap..tah apa2 ..chaww...

NOTA KAKI : HARI NI AKU RASA BEST ..